• Jarenlange ervaring in esthetische tandheelkunde voor een betaalbare prijs
 • Tandvleescorrectie door onze ervaren implantoloog
 • Reguliere tandheelkunde
 • Alle esthetische behandelingen
 • Alle orthodontische behandelingen al 5 jaar succesvol uitgevoerd in Borne
 • Implantologie door zeer ervaren implantoloog
 • Kindertandheelkunde
 • Ervaren met het behandelen van angstige patiënten
 • Complete mondzorg in Borne onder 1 dak
 • Geen verwijspraktijk

Implantaten

Implantaten bieden uitkomst wanneer u een tand of kies mist.

Implantaten laten plaatsen in Borne

Implantaten bieden uitkomst wanneer u een tand of kies mist. Een implantaat is vergelijkbaar met een kunstwortel die een ontbrekende tandwortel vervangt. Op deze kunstwortel kan een kroon, brug of een klikgebit geplaatst worden, zodat u weer vrijuit kunt lachen, praten en eten.

 • Praktische én langdurige oplossing
 • Een natuurlijk ogend en voelend resultaat
 • Gemaakt van lichaamsvriendelijke materialen
 • Gaat tientallen jaren mee
Medewerker
Alexander Ene
Tandarts / Implantoloog
Alexander Ene is specialist op het gebied van uitgebreide, state of the art implantaatbehandelingen. Als implantoloog richt Alexander zich op de noodzaak en de behandeling van implantologie. In 2001 heeft hij zijn opleiding Tandheelkunde afgerond aan de Duitse universiteit Heidelberg. Na zijn studie heeft Alexander zich gespecialiseerd in Q-Implant marathon, implantologie en Q-Implant marathon.

 

Tandartspraktijk Werth is specialist in implantologie

 • Expert in uitgebreide implantaatbehandelingen
 • Jarenlange ervaring op het gebied van implantologie
 • Eenvoudige declareren dankzij Famed

Afspraak maken074 266 0000

Vergoeding door de verzekeraar

Bij een ernstige groeistoornis in het gebit wordt de behandeling veelal vergoed door de basisverzekering. Informeer bij uw zorgverzekering of u in aanmerking komt voor een vergoeding van uw implantologiebehandeling.

Afspraak maken074 266 0000

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstwortel van titanium, die tijdens een implantologiebehandeling in de kaak wordt geplaatst. Het kunstobject ziet eruit als een schroef en vervangt de afwezige tandwortel. De implantaat biedt ondersteuning voor een kroon, brug of een overkappingsprothese (klikgebit).

Wanneer een implantaat?

Een tandimplantaat biedt uitkomst bij:

 • Vervanging van één tand met behulp van een kroon
 • Vervanging van meerdere tanden door een vastzittende brug
 • Vervanging van het hele gebit door middel van een volledige brug of klikgebit

Voor wie is een implantaat geschikt?

In principe kan bij iedereen met een volgroeid kaakbot een implantaat geplaatst worden, mits er aan een aantal voorwaarden wordt voldaan:

 • Er dient voldoende kaakbot aanwezig te zijn
 • Het kaakbot en tandvlees is gezond

Deze twee onderdelen worden gecontroleerd door middel van een mondinspectie en een overzichtsfoto. Wanneer er niet voldoende kaakbot aanwezig is, kan er op de ontbrekende plekken nieuw kunstbot geplaatst worden.

Ervaringen van patiënten

Christiaan,
43 jaar uit Borne
‘Omdat ik mij schaamde voor mijn gebit lachte ik altijd met mijn mond dicht op foto’s. Ik besloot daarom een implantologie behandeling te ondergaan. Na de behandeling heb ik nauwelijks pijn gehad én lach ik met mijn tanden bloot op foto’s.’
Marjet Tuinstra,
30 jaar uit Letterveld (Borne) 
‘Tijdens het duidelijke intake-consult heeft implantoloog Alexander mij alles rustig uitgelegd. Hij beantwoorde geduldig mijn vragen, wat mij een prettig gevoel gaf. Ook tijdens de behandeling vertelde Alexander continu wat hij aan het doen was.’
Charlotte,
56 jaar uit Stroom Esch (Borne) 
‘Ik ben heel tevreden over de implantologie behandeling. Ik kan weer goed eten en lachen met een natuurlijk gebit. Ik ben blij dat ik voor implantaten ben gegaan in plaats van een kunstgebit. Complimenten voor de implantoloog!’

Afspraak maken074 266 0000

Het behandelproces

Het plaatsen van een implantaat gebeurt in vijf stappen. Gedurende het proces speelt de controle van de implantaten en de mondhygiëne een belangrijke rol.

Stap 1: Consultgesprek

Voordat de implantoloog start met het plaatsen van implantaten wordt uw gebit eerst gecontroleerd aan de hand van een mondinspectie en een overzichtsfoto. Hierbij kijkt de implantoloog naar het kaakbot en de ligging van de wortels van de tanden en kiezen. Onze tandartsimplantoloog Alexander Ene stelt in overleg een behandelplan op waarin hij de werkwijze van de behandeling vaststelt.

Stap 2: Het plaatsen van de implantaten

De implantaten worden onder een lokale verdoving in het kaakbot geplaatst. Hiervoor maken wij een klein sneetje in het tandvlees zodat het kaakbot zichtbaar wordt. Vervolgens boren wij een gaatje in het kaakbot waar het implantaat wordt vastgeschroefd.

Stap 3: Rustperiode

Voordat er een kroon, brug of klikgebit geplaatst kan worden, is het belangrijk dat het implantaat vastgegroeid is in het kaakbot. In deze periode plaatst de implantoloog een tijdelijke noodkroon.

Stap 4: Het plaatsen van de prothese

Wanneer het kaakbot is hersteld, wordt de prothese geplaatst op het implantaat. Dit kan een kroon, brug of een klikgebit zijn. Tijdens deze stap van de behandeling maken wij opnieuw een sneetje in het tandvlees om het kaakbot open te leggen. De noodprothese wordt vervangen door de blijvende prothese.

 Stap 5: De nazorg

Na het plaatsen van de prothese wordt er een controle-afspraak ingepland. Deze afspraak vindt – afhankelijk van uw prothese – na drie-, zes- of elf maanden plaats. Tijdens deze controle maken wij een nieuwe overzichtsfoto en wordt de mond uitvoerig geïnspecteerd.

 

Contact

Heeft u vragen over een implantatenbehandeling of wilt u meer informatie over implantologie? Bel 074 266 0000 of stuur een e-mail naar info@tandartspraktijkwerth.nl