Jarenlange ervaring in esthetische tandheelkunde voor een betaalbare prijs
Tandvleescorrectie door onze ervaren implantoloog
Reguliere tandheelkunde
Alle esthetische behandelingen
Alle orthodontische behandelingen al 8 jaar succesvol uitgevoerd in Borne
Implantologie door zeer ervaren implantoloog
Kindertandheelkunde
Ervaren met het behandelen van angstige patiënten
Complete mondzorg in Borne onder 1 dak
Geen verwijspraktijk

Implantologie

Implantaten laten plaatsen in Borne

Een implantaat kunt u het beste vergelijken met een kunstwortel die in de kaak wordt geplaatst. Het ziet eruit als een schroef en vervangt een afwezige tandwortel.

Wat is een implantaat?

Een implantaat kunt u het beste vergelijken met een kunstwortel die in de kaak wordt geplaatst. Het ziet eruit als een schroef en vervangt een afwezige tandwortel. Implantaten worden gemaakt van een lichaamsvriendelijk materiaal, zoals titanium, waaraan bot zich gemakkelijk hecht. Een implantaat biedt houvast voor een kroon, brug of een overkappingsprothese (klikgebit).

Tandartspraktijk Werth is specialist in implantologie

 • Expert in uitgebreide implantaatbehandelingen
 • Jarenlange ervaring op het gebied van implantologie
 • Eenvoudige declareren dankzij Famed

Vergoeding door de verzekeraar

Bij een ernstige groeistoornis in het gebit wordt de behandeling veelal vergoed door de basisverzekering. Informeer bij uw zorgverzekering of u in aanmerking komt voor een vergoeding van uw implantologiebehandeling.

Wanneer een implantaat?

Een tandimplantaat biedt uitkomst bij:

 • Vervanging van één tand met behulp van een kroon
 • Vervanging van meerdere tanden door een vastzittende brug
 • Vervanging van het hele gebit door middel van een volledige brug of klikgebit

Voor wie is een implantaat geschikt?

In principe kan bij iedereen met een volgroeid kaakbot een implantaat geplaatst worden, mits er aan een aantal voorwaarden wordt voldaan:

 • Er dient voldoende kaakbot aanwezig te zijn
 • Het kaakbot en tandvlees is gezond

Deze twee onderdelen worden gecontroleerd door middel van een mondinspectie en een overzichtsfoto. Wanneer er niet voldoende kaakbot aanwezig is, kan er op de ontbrekende plekken nieuw kunstbot geplaatst worden.

Ervaringen van patiënten

‘Omdat ik mij schaamde voor mijn gebit lachte ik altijd met mijn mond dicht op foto’s. Ik besloot daarom een implantologie behandeling te ondergaan. Na de behandeling heb ik nauwelijks pijn gehad én lach ik met mijn tanden bloot op foto’s.’

Christiaan, 43 jaar uit Borne

‘Tijdens het duidelijke intake-consult heeft implantoloog Alexander mij alles rustig uitgelegd. Hij beantwoorde geduldig mijn vragen, wat mij een prettig gevoel gaf. Ook tijdens de behandeling vertelde Alexander continu wat hij aan het doen was.’

Marjet Tuinstra, 30 jaar uit Letterveld (Borne)

‘Ik ben heel tevreden over de implantologie behandeling. Ik kan weer goed eten en lachen met een natuurlijk gebit. Ik ben blij dat ik voor implantaten ben gegaan in plaats van een kunstgebit. Complimenten voor de implantoloog!’

Charlotte, 56 jaar uit Stroom Esch (Borne)

Het behandelproces

Het plaatsen van een implantaat gebeurt in vijf stappen. Gedurende het proces speelt de controle van de implantaten en de mondhygiëne een belangrijke rol.

Stap 1: Consultgesprek
Voordat de implantoloog start met het plaatsen van implantaten wordt uw gebit eerst gecontroleerd aan de hand van een mondinspectie en een overzichtsfoto. Hierbij kijkt de implantoloog naar het kaakbot en de ligging van de wortels van de tanden en kiezen. Onze tandartsimplantoloog Alexander Ene stelt in overleg een behandelplan op waarin hij de werkwijze van de behandeling vaststelt.

Stap 2: Het plaatsen van de implantaten
De implantaten worden onder een lokale verdoving in het kaakbot geplaatst. Hiervoor maken wij een klein sneetje in het tandvlees zodat het kaakbot zichtbaar wordt. Vervolgens boren wij een gaatje in het kaakbot waar het implantaat wordt vastgeschroefd.

Stap 3: Rustperiode
Voordat er een kroon, brug of klikgebit geplaatst kan worden, is het belangrijk dat het implantaat vastgegroeid is in het kaakbot. In deze periode plaatst de implantoloog een tijdelijke noodkroon.

Stap 4: Het plaatsen van de prothese
Wanneer het kaakbot is hersteld, wordt de prothese geplaatst op het implantaat. Dit kan een kroon, brug of een klikgebit zijn. Tijdens deze stap van de behandeling maken wij opnieuw een sneetje in het tandvlees om het kaakbot open te leggen. De noodprothese wordt vervangen door de blijvende prothese.

Stap 5: De nazorg
Na het plaatsen van de prothese wordt er een controle-afspraak ingepland. Deze afspraak vindt – afhankelijk van uw prothese – na drie-, zes- of elf maanden plaats. Tijdens deze controle maken wij een nieuwe overzichtsfoto en wordt de mond uitvoerig geïnspecteerd.

Contact

Heeft u vragen over een implantatenbehandeling of wilt u meer informatie over implantologie? Bel 074 266 0000 of stuur een e-mail naar info@tandartspraktijkwerth.nl

Openingstijden
 • Maandag08:00 t/m 17:00
 • Dinsdag08:00 t/m 17:00
 • Woensdag08:00 t/m 17:00
 • Donderdag08:00 t/m 17:00
 • Vrijdag08:00 t/m 12:30
 • Zaterdag en zondagGesloten
De praktijk