Jarenlange ervaring in esthetische tandheelkunde voor een betaalbare prijs
Tandvleescorrectie door onze ervaren implantoloog
Reguliere tandheelkunde
Alle esthetische behandelingen
Alle orthodontische behandelingen al 8 jaar succesvol uitgevoerd in Borne
Implantologie door zeer ervaren implantoloog
Kindertandheelkunde
Ervaren met het behandelen van angstige patiënten
Complete mondzorg in Borne onder 1 dak
Geen verwijspraktijk

Röntgenonderzoek

Röntgenonderzoek

Röntgen-opnames zijn een belangrijk diagnostisch middel in de tandheelkunde.

Met behulp van röntgen-opnames kunnen wij tussen de kiezen en onder de vullingen kijken of er tandbederf of cariës aanwezig is. Daarnaast kunnen wij beoordelen of er afwijkingen aan het kaakbot zijn. Gaatjes zijn op de röntgenfoto’s al in een vroeg stadium zichtbaar, zodat in dat geval bij restauratie slechts een kleine vulling vervaardigd behoefd te worden.

Wanneer er gewacht zou worden tot het gaatje in de mond met het blote oog zichtbaar is, dan wordt de vulling al gauw veel groter en is er meer tandweefsel verloren gegaan.

OPG

Ook kunnen op de grote overzichtsröntgenfoto’s (OPG) bijvoorbeeld verstandskiezen zichtbaar gemaakt worden, terwijl deze nog niet zijn doorgebroken. Er kan dan bekeken worden of te verwachten valt dat deze normaal kunnen doorkomen of dat er problemen zullen ontstaan. Verder kunnen op zo’n OPG alle mogelijke wortelpuntontstekingen, achtergebleven wortelresten, maar ook de ligging van het complete wisselgebit van een kind en het verticale botniveau in geval van implantologie zichtbaar worden.

Een grote overzichtsröntgenfoto (OPG) wordt ongeveer eens in de 6 jaar gemaakt, kortom: op tijd röntgenfoto’s maken kan problemen in de toekomst voorkomen. Bij het eerste bezoek van een nieuwe patiënt, wordt dit bijna in alle gevallen gedaan.

Openingstijden
  • Maandag08:00 t/m 17:00
  • Dinsdag08:00 t/m 17:00
  • Woensdag08:00 t/m 17:00
  • Donderdag08:00 t/m 17:00
  • Vrijdag08:00 t/m 12:30
  • Zaterdag en zondagGesloten
De praktijk