Jarenlange ervaring in esthetische tandheelkunde voor een betaalbare prijs
Tandvleescorrectie door onze ervaren implantoloog
Reguliere tandheelkunde
Alle esthetische behandelingen
Alle orthodontische behandelingen al 8 jaar succesvol uitgevoerd in Borne
Implantologie door zeer ervaren implantoloog
Kindertandheelkunde
Ervaren met het behandelen van angstige patiënten
Complete mondzorg in Borne onder 1 dak
Geen verwijspraktijk

De 5 grootste boosdoeners van tandproblemen

Iedereen heeft gewoontes. Hoewel ze misschien onschuldig lijken, zijn sommige gewoontes erg schadelijk voor uw gebit. In deze blog bespreken we vijf gewoonten die slecht zijn voor uw tanden

Keelsnoepjes
We hebben allemaal wel eens keelpijn. Erg vervelend, dus grijpen we massaal naar de keelsnoepjes om de pijn te verlichten. Maar wist u dat suiker het hoofdingrediënt van veel van deze keelpastilles is? Zeker wanneer u vaak keelsnoepjes neemt, is dit zeer schadelijk voor de gezondheid van uw gebit. Neem daarom altijd suikervrije pastilles om beschadiging van uw gebit te voorkomen.

Vruchtensappen
In Nederland drinken we massaal energie-, sport- en frisdranken. Lekker, maar erg slecht voor uw tanden. Ze zitten namelijk boordevol suiker. Wat de meesten niet weten, is dat ook vruchtensappen veel suiker bevatten. De suikers in uw dagelijkse glas jus d’orange worden omgezet in zuren. Deze tasten het glazuur van uw tanden aan, met tanderosie als gevolg.

Uw tanden gebruiken als gereedschap
Snel een dopje losdraaien of een plastic zakje openen met uw tanden; het klinkt onschuldig, maar dat is het niet. Uw tanden kunnen versplinteren of, erger nog, barsten. Ook het kauwen op een pen, potlood of ijsklontje kunt u beter niet meer doen. Een goed alternatief is kauwen op suikervrije kauwgum.

Mondpiercings
Piercings in de wang, mond, lip en tong zijn erg populair. Ze kunnen echter veel schade aanrichten aan het gebit en het omliggende tandvlees. Zo kunnen tanden door het continue contact met de piercing slijten of breken, en zijn de piercings een ideale verzamelplaats voor bacteriën. Gevolgen: een slechte adem, zweren en infecties.

Roken
Dat roken schadelijk is voor de gezondheid, is algemeen bekend. Roken heeft tandvleesziekten tot gevolg, heeft een negatief effect op de genezing van wonden, verkleurt uw tanden én het vergroot de kans op mondkanker.

Natuurlijk zijn dit niet de enige gewoonten die slecht zijn voor uw tanden. Ook tandenknarsen en een verkeerde mondverzorging kunnen tot grote problemen leiden. Om deze problemen te voorkomen, is het verstandig om regelmatig naar de tandarts te gaan.

Openingstijden
  • Maandag08:00 t/m 17:00
  • Dinsdag08:00 t/m 17:00
  • Woensdag08:00 t/m 17:00
  • Donderdag08:00 t/m 17:00
  • Vrijdag08:00 t/m 12:30
  • Zaterdag en zondagGesloten
De praktijk

Wij vragen onze patiënten om een mondmasker te dragen tijdens het bezoek aan onze praktijk. Let op! Het betreft geen verplichting, maar is wel een dringend advies.