Jarenlange ervaring in esthetische tandheelkunde voor een betaalbare prijs
Tandvleescorrectie door onze ervaren implantoloog
Reguliere tandheelkunde
Alle esthetische behandelingen
Alle orthodontische behandelingen al 8 jaar succesvol uitgevoerd in Borne
Implantologie door zeer ervaren implantoloog
Kindertandheelkunde
Ervaren met het behandelen van angstige patiënten
Complete mondzorg in Borne onder 1 dak
Geen verwijspraktijk

Weetjes over tanden

Bij tandartspraktijk Werth gaat het elke dag over tanden, het gebit en de verzorging daarvan. Dat is nou eenmaal ons vak, maar we vinden dit alles ook heel leuk.  Doordat we ons de hele dag bezig houden met tandheelkunde komen we ook vaak leuke informatie tegen. We willen graag een aantal weetjes met jullie delen.

Het begin van tandpasta

Dat je tanden poetsen goed is voor je gebit, is al heel lang bekend. Al in de tijd van de oude Egyptenaren poetsten mensen hun tanden. Tandpasta is alleen nog niet zo oud, vroeger gebruikte men zout, as of de tak van een geneeskrachtige plant. Gelukkig zijn er tegenwoordig gewoon tubes tandpasta te koop.

De eerste tandenborstel

Hoe oud de eerste tandenborstel precies is weet niemand. Wel weten we dat er al duizenden jaren instrumenten bestaan om het gebit schoon te houden. De eerste instrumenten stammen uit 3500 v. Chr. Toen gebruikte men een vochtig houtje om de tanden te poetsen. De eerste tandenborstels die lijken op de tandenborstels van nu komen uit het jaar 1498. In China maakten ze toen tandenborstels van varkenshaar op een steel van bamboe.

Wat bepaalt de kleur van je tanden

De kleur van je tanden wordt in eerste instantie bepaald door de dikte en de kleur van het tandbeen. Het tandbeen zit onder het glazuur. Hoe dikker dit tandbeen, hoe geler je tanden. Melktanden zijn daarom vaak witter, hoektanden zijn juist weer geler.

Natuurlijk is dit niet de enige factor voor de kleur van je tanden. Ouderdom speelt ook een rol. Hoe goed je de tanden poetst is natuurlijk ook heel belangrijk.

Hoe vaak gaan Nederlanders naar de tandarts

Een grote groep Nederlanders gaat niet vaak naar de tandarts. Twintig procent van de volwassenen is de laatste vijf(!!) jaar niet naar de tandarts geweest. Bij tandartspraktijk Werth vinden we dit een slechte ontwikkeling. Het is verstandig om minimaal één keer (maar liever twee keer) per jaar naar de tandarts te gaan.

Openingstijden
  • Maandag08:00 t/m 17:00
  • Dinsdag08:00 t/m 17:00
  • Woensdag08:00 t/m 17:00
  • Donderdag08:00 t/m 17:00
  • Vrijdag08:00 t/m 12:30
  • Zaterdag en zondagGesloten
De praktijk

Wij vragen onze patiënten om een mondmasker te dragen tijdens het bezoek aan onze praktijk. Let op! Het betreft geen verplichting, maar is wel een dringend advies.